martes, 7 de abril de 2015

Lierga

He vivito un anyo e poco més debaixo d'era. la he visto quasi totz es días dende fa 14 anyos... e nunca no i hebe puyato. Soi charrando de Penya u Punta Lierga, la estribación més occidental d'el macizo de Cotiella, e inedita oa yo dica este Lunes de Pasqua.
Intuyibe que i habría muit buenas vista, pero quan puyé ta la punta yere rodiato per la boira e a una temperatura per debaixo de 0. Me saqué la mochila, me fotié el forro e saliño el sol. Pensé: "A'l menos no me chelaré mientres almuerzo". Conforme almorzabe a'l sol iban salindo las tucas més altas per dencima de la boira: Treserols, Fulsa, Suelza, Lardana, Espadas, Movisón, Cotiella, Penya Montanyesa... Mesmo per un ratet veyé Tella. Quan arribé ta l'auto, ya yera raso de tot, pero ixo m'obliga a tornar-ie (total, i hai una miqueta més de media hora) a disfrutar de la inmensa envista que ha d'ahaber-ie.
Tos deixo bel·la foto, como siempre.
Luna plena dende Santa Isabel e cillos de Lierga:
 S'ubre un claro en las boiras, se i veye Saravillo, La Comuna, Chuistén, Plan, Plandescún...:
 Vista enta la valle Bielsa: Fulsa e Suelza:
 Treserols e abaixo Tella (quasi 2000 metros de desnivel):
 E, tot baixando, una panoramica:
Punchatz sobre las fotos pa poder veyer-las bien.

3 comentarios:

  1. La segona i la quarta m'han agradat molt. La segona pel moment de llum i la tercera sembla ben bé que està feta des d'un avió o a vista d'ocell.
    Quina meravetlla de muntanyes que tens! Chabier :-)

    ResponderEliminar
  2. Nice shots, especially first one

    ResponderEliminar
  3. A mí la que més m'agrada és la segona, Eduard, pel que tu dius. És una montanya no gaire alta (2250 més o menys), però sí que nona aquesta sensació d'altura.
    Thnak you very much, Jarek.

    ResponderEliminar